Hur tvättar man en basebollkeps utan att förstöra dess form?

så tvättar och rengör du en basebollkeps

Sommaren kommer och ingenting bör komma i vägen för de som njuter av ett hälsosamt liv och gillar att svettas då och då! Det är dags för dem att plocka upp sina basebollkepsar och spela en seriös match! Men faktum är att basebollkepsarna inte bara är till för sportsligt skoj. De går också att snyggt använda dem som en moderiktig accessoar i vår dagliga street-style look. En moderiktig basebollkeps är en bra accessoar till nästan vilken klädsel som helst och får vem som helst att se cool ut. Men vad händer om de blir smutsiga, hur tvättar du en basebollkeps utan att förstöra dess ursprungliga form? Kontakta en bra städfirma i Örebro för mer tips på rengöring och städning.

Här kommer några enkla steg för att tvätta en basebollkeps

  1. Det första du skall göra när du ska tvätta en baseballkeps, är att tillsätta lagom mycket diskmedel i ett rent handfat. När diskmedlet har blandats ordentligt i vattnet så kan du lägga ner den smutsiga kepsen i det och låta den ligga i 5 till 10 minuter. Om din keps inte blivit tvättad på länge bör du låta den ligga i ytterligare lite tid.
  2. Borsta av kepsen med en mjuk borste. Håret på borsten bör inte vara för hårt då det annars kan leda till att kepsen slits. Du bör inte borsta för hårt heller av samma anledning som ovan.
  3. Skölj nu av kepsen med rent vatten. Sätt på kranen för att tvätta bort löddret i alla delar av kepsen. Kom ihåg att inte vika eller skrubba kepsen i detta steg, skölj bara av.

Rengöra keps

  1. Nu är det dags för oss att gå igenom detaljerna noggrant. Om kepsen inte är helt ren och du hittar några svåra fläckar på den så kan du tillsätta lite tandkräm. Borsta försiktigt och sedan skölja av den med vatten igen. Tandkrämen innehåller kraftigt och blekande medel som hjälper till att få bort fläckarna.
  2. Insidan av kepsen bör verkligen borstas av och rengöras flera gånger om för att helt bli av med svetten och bakterierna som har samlats där. Anti-bakteriellt rengöringsmedel är mycket bra för detta ändamål och bör användas när du tvättar kepsen.
  3. Torka av kepsen med en torr handduk. Handduken kommer absorbera vattnet från kepsen succesivt vilken är mycket snabbare än att låta den lufttorka. Men du bör inte vika eller gnugga på kepsen för att torka den då formen kan ta skada.
  4. Sätt sedan kepsen på en torr handduk och se till så den behåller sin ursprungliga form, sedan låter du den lufttorka helt och hållet. Handduken kommer absorbera vattnet och ser till så att lufttorkningen går snabbare.