Vägglöss – Det ska man göra för att bekämpa skadedjuren

anlita en expert för att bli av med vägglöss

Om du har vägglöss kommer du förmodligen att erfara kliande röda bett lång innan du ser de mikroskopiska besökarna. Vägglöss är inte ett tecken på ett smutsigt hem. Även de renast hem kan faktisk drabbas av vägglöss. Dessa små insekter kan komma med i ditt bagage från ett femstjärnigt hotell eller från ett vandrarhem i din sovsäck och starta en invasion i ditt hem. De lever förvånansvärt länge utan värme eller en värd att parasitera på. Det är anledningen till varför en lägenhet eller hus som varit tomt och städat i upp till ett år fortfarande kan ha vägglöss som väntar på att en värd ska flytta in som de kan angripa.

Anlita professionell städhjälp mot vägglöss

Och när de väl etablerat sig är de svåra att bli av med utan professionell städhjälp i Örebro. Även om det finns åtgärder du kan vidta för att bli av med löss på egen hand krävs det en professionell skadedjursbekämpning för att stoppa invasionen helt.

Vägglössen kan bo på ställen man inte tänker på. Som i mattor, gardiner, bakom tapeter eller bland textilier som kläder, handdukar eller lakan. Och förstås på ställen man mest associerar med deras närvaro – i sängmadrassen.

Så blir du av med skadedjuren

Det finns saker du kan göra för att bekämpa skadedjuren. Tex att ta bort lakan, gardiner, snören, handdukar och kläder som kan ha kommit i kontakt med lössen och få dem kemtvätta eller normalt tvättade under medelhöga till höga temperaturer. Temperaturer över 50 grader dödar dessa svårbekämpade skadeinsekter.

Du kan också ha dina mattor ångtvättade för att få bort loss som gömt sig där. Avlägsna också möbler från gardiner och andra möbler för att göra det svårare för dem att nå sängen.

När du väl fått textilierna som lössen kan gömma sig i tvättade bör du försegla dem i tättslutande plastbehållare och hålla dem ifrån hemmet till dess en professionell skadedjursbekämpare slutgiltigt har sanerat ditt hem.

Vad gör en expert på skadedjur?

En expert letar efter lössen på platser som aldrig skulle falla dig in. Som till exempel bakom skyddspanel till eluttagen, i springan där tapeter överlappar varandra, runt klädhängare liksom på platser du vet att det finns, inklusive din madrass. Experten kommer att använda en kombination av kemikalier på ställen där du troligtvis inte kommer i kontakt med rester. Och utföra ångbehandling av saker du använder, som din madrass där du annars kunde komma i kontakt med kemiska rester.

Resultatet blir ett hem fritt från vägglöss med en kombination av dina egna åtgärder och bekämpning av en expert. Detta för att förvissa sig om att inga löss lämnas gömda i hemmet längre än nödvändigt.