Städutrustning – Allt du behöver för hemstädning

all städmaterial och städutrustning du behöver för hemstädning

Det är ingen mening att utföra detta arbete om man inte kan göra det riktigt – och man kan heller inte göra det riktigt om man inte har rätt städutrustning. En rörmokare kan inte täta en läcka utan sina verktyg och du kan inte heller städa ditt hem utan de rätta städverktygen. Att köpa redskap av en bättre kvalitet är att föredra, då de oftast inte bara fungerar bättre, utan också håller längre, och det är därför som alla professionella inom branschen använder sig av den bästa städutrustningen. Dessa städredskap är viktigast att ha hemma:

Viktigast städutrustning för städning av hemmet

Dammsugare

En bra dammsugare ligger etta på listan i alla hushåll. De är dyra men se ändå till att du köper ett märke som du litar på. Om du inte är säker så fråga din familj och vänner om deras och testa genom att dammsuga ett av deras rum i deras hem.

Sop

Du behöver definitivt en välgjord sop. Jag blir alltid lika förundrad över alla saker som dyker upp på min sopskyffel då jag sopar mitt köksgolv.

Mopp

Du behöver en mopp av bra kvalité. Det vill säga en som du kan skura med, utan att den går av på mitten. Jag gillar mopphuvuden i mikrofiber som man kan skruva av och på, medan vissa föredrar de klassiska trådmopparna. Detta val är upp till dig.

Trasor

Du behöver många trasor för att kunna städa effektivt. Du kan köpa dina bomullstrasor eller göra dina egna. Gamla sockar, t-shirts, tygblöjor, badhanddukar och örngott blir alla riktigt fina trasor.

Förlängningsbar dammvippa

Jag har sett dammvippor som går att förlänga med upp till två meter. En liknande dammvippa är utmärkt att ha hemma för att damma golvlister, trädetaljer och alla svårnådda områden såsom hörn, takfläktar och trappor.

Hink

Använd hinken att förvara ditt städmaterial i då du går från rum till rum, och även när du ska moppa golven.

Borstar

Toalettborstar, en till varje badrum.

En gammal tandborste för att komma åt i springor och mellanrum, såsom runt fästena på toalettsitsen eller bakom handfatet. Om du inte har en gammal kvar så köp en ny på en lågprisbutik.

Penslar i olika form och storlek är bra till att damma sköra saker, till exempel korgar och lampskärmar.

En mindre skrubborste till badkaret och kaklet.

Gummihandskar

Du bör alltid ha på dig handskar då du städar. Inte bara på grund av alla bakterier utan också för att skydda huden från kemikalier.

Musik med ett bra tempo

Det är inte nu du ska lyssna på Phantom of the Opera! Du behöver musik som får det att rycka i kroppen. Gör en egen städmusiklista. Själv älskar jag att städa till 80-tals musik!

Rengöringsmedel

Allrengöringsmedel. En bra idé är att ha två olika produkter, en till köket och en till badrummet.

Fönsterputs, exempelvis Windex.

Pulveriserat rengöringsmedel såsom Ajax eller Comet.

Vitvinsvinäger som är min bästa vän när det gäller städning. Jag älskar att använda det på mina golv.

Ajax tvålolja till att polera trädetaljer och möbler.

Och självfallet så är inget rent hem fullkomligt utan blekmedel.

Gör en inventering av ditt städmaterial. Har du det du behöver? Om inte, skriv ned vad som saknas. Behövs ditt mopphuvud bytas ut? Se då till att du köper ett nytt. Att ha bra städutrustning för att städa är halva jobbet. Och med detta kort i skjortärmen har du snart hela huset städat på nolltid! Precis som våra städexperter på hemstäd i Örebro.