Rengöring av badrum

använd en wc anka när du rengör toaletten

Alla använder badrummet flera gånger om dagen, vilket gör det till en av de snabbaste ställen att få smutsigt i hemmet. Om du bor självborde en städning av badrummet i veckan räcka. Men när flera människor lever under samma tak måste en städning av badrummet göras oftare. Att ha ett rent badrum är mycket viktigt – en mängd otrevliga bakterier kan föröka ganska snabbt om du blir lite avslappnad med att göra rent i ditt badrum. Du kan alltid kontakta de bästa städföretagen i Örebro för proffsig städhjälp.

Bortsett från din hälsa, kan tillståndet i ditt badrum också ha en betydelse för ditt sociala liv. Om gästerna inser att du har ett ganska smutsigt badrum, skulle de förmodligen inte acceptera några fler inbjudningar till ditt hus i framtiden!

Badrum – Enkla tips på att rengöra ett badrum

Rengöring av badrummet är ganska lätt när du har rätt verktyg och produkter. Till att börja med, vill du ha rengöringsmedel som tar bort ingrodd smuts för toaletten och keramiska plattor, bleknings produkter för vita ytor samt lösningar för att desinficera och få det att dofta gott. Det finns gott om all-round rengöringsmedel på marknaden som du kan använda för det mesta – som blekmedel eller skumrengöringsmedel. Du kan dock behöva investera special rengöringsmedel för toalettstolen som förenklar att komma under toakanten. ”Toalett ankor” är mycket bra för detta.

Du behöver speciella skrubbar för kakeloch toalett. För stora ytor badrumsgolvet kan en mopp vara mer användbar än en skrubber eller svamp. Om du använder kemiskt-baserade rengöringsmedel för badrum, kan du också använda gummi / latexhandskar, en mask, och kanske några skyddsglasögon för att vara säker att inte få något frätande medel i ögonen.

Om du vill vara mer miljövänlig kan man använda giftfria lösningar. Naturliga ingredienser är mildare än kemikalier och är naturligt biologiskt nedbrytbara, vilket innebär att de är bättre för miljön.

Badrumsrengöring i 3 steg

Oavsett om du väljer den mera miljövänliga alternativen eller de starkare kemiska preparaten, kan du använda denna grundläggande process i tre steg som visar hur du rengör ett badrum:

# 1 – Ha rengöringslösningen redo. De flesta rengöringsmedel måste spädas i vissa mängder vatten för att få största möjliga effekt. Läs etiketterna och följ instruktionerna!

# 2 – Applicera blandningen på fläckar och smuts, och låt stå i tre minuter eller längre om iingrodda fläckar är riktigt svåra. Sedan när fläcken och smutsen har mjuknat upp lite, blir skrubbningen lättare. Vissa tuffare fläckar kan kräva outspädda rengöringsmedel eller mer tid att sitta och gnugga bort lite i taget.

# 3 – Skrubba området väl för att få bort eventuella fläckar, smuts och sot från ytan. Skölj området med rent vatten och låt torka. Om du inte har möjlighet att vänta på saker att torka upp på egen hand, använd en mopp.

Det är också möjligt att ge ditt badrum en snabb sanering även utan traditionella rengöringsmedel. Kontrollera hemma och se om du har bakpulver. Blanda det väl med vanligt diskmedel och varmt vatten. Den resulterande blandningen fungerar ganska bra för de ovan nämnda stegen.

Det är viktigt att rengöra ditt/dina badrum minst en gång i veckan för att hålla mögel, bakterier och parasiter borta. Ett rent badrum är också bra för själen vara gång du kommer gå in i ditt rena badrum, så gör dig själv en tjänst och gör städning av badrummet till en vana!